Főoldal » Szakcikkek » Felhasználóbarát honlapkészítés szakcikkek » Webdesign trendek 2010-re

Webdesign trendek 2010-re

Tungler Andrea | 2010-01-02 22:00


Új év, új irányzatok a webdesign terén. Bármely üzletágat nézzük, a cél ugyanaz: figyelemfelkeltés.

Számos új és néhány már tavaly is alkalmazott eszköz áll rendelkezésünkre: nagy képek, méretes láblécek, minimál design, sok fehér terület, retró stílus stb.

Nézzük, mi mindenre számíthatunk 2010-ben webdesign terén?

 


Tipográfia

Az óriási tipográfiai elemek mély nyomot hagynak a látogatókban. A túlméretezett címsorok (sokszor a 36 pixeles méretet is meghaladó betűméretek) és hangsúlyos betűtípusok figyelemfelkeltő hatásúak.

webdesign trend 2010 - tipográfia


Egyoldalas honlapok

Az emberek sietnek – megkeresik a hiányzó információt és tovább mennek, nincs idejük körülnézni és mindent elolvasni. A kevés, de hatásos tartalom eladja a terméket, szolgáltatást.

webdesign trend 2010 - egyoldalas honlap


Nagy képek

A nagyméretű, figyelemfelkeltő képek (rajtuk maximum 1-2 mondatos ütős üzenettel) egyre erősebb szerepet játszanak a látogatók elcsábításában. 2010 a hatalmas logók és méretes fejlécek éve lesz - felejthetetlenné téve az első benyomást.

webdesign trend 2010 - nagy képek


Közösségi oldalak ikonjai

A közösségi oldalak ugrásszerű terjedése meghatározzák a webdesign trendjeit is. A weboldalról egyértelmű, nagy ikonokra kattintva elérhetjük az adott termék vagy szolgáltatás köré szerveződött online közösséget, és megoszthatóvá tehetjük bejegyzéseinket a twitter-en, vagy a facebook-on.

webdesign trend 2010 - közösségi oldalak ikonjai


Terjedelmes fehér területek

Tisztább, a szemnek könnyebben feldolgozható, egyszerűbb megtalálni a keresett információt. Ha valamit szeretnénk kiemelni, akkor a fehér legjobb választás.

webdesign trend 2010 - fehér területek


Méretes láblécek

A jövő láblécei kevésbé lesznek magyarázó jellegűek – mindinkább a teljes design részévé válnak. Érdemes megnézni a véletlenszerű információt tartalmazó lábléceket, amelyek több közösségi oldalhoz kapcsolódási pontokat tartalmaznak.

webdesign trend 2010 - méretes láblécek


Retró

A retró webdesign stílus kulcsa a stílusosság és a mindent meghatározó játékosság. 2010-ben a retró stílus tovább él: a tervezők újabb formákkal hódolhatnak a nosztalgiának.

webdesign trend 2010 - retro stílus


Kézírás

A kézírás, mint betűforma alkalmazása a korábban megszokott internetes grafikai formáktól eltérő megoldás. Egyszerű, egyedi és személyes arculatot közvetít a felhasználók felé.

Webdesign trendek 2010 - kézírás

 

 

Újságszerű kialakítás

Az internet felhasználói egyre inkább a szórakoztatást és a rövid, érdekes cikkeket keresik, ezért a weboldalak tervezői ennek megfelelően, újságszerűre alakítják az oldalakat. Így minden információ csábítóan és röviden jelenik meg, akárcsak a magazinokban.

webdesign trend 2010 - újságszerű kialakítás

 

 

Bemutatkozó blokk

Egy honlap legfontosabb része a bal felső blokk. Ez a rész kapja a legnagyobb figyelmet - logikusan ez a legjobb hely a legfontosabb üzenet elhelyezésére.

webdesign trend 2010 - bemutatkozó blokk

 

 

Minimalista webdesign

Sokszor a kevesebb több… A 2010-es év weboldalain továbbra is hatalmas fehér területek lesznek, de ezentúl vastagon szedett betűtípussal és meglepő színkombinációkkal. A letisztult, lényegre fókuszáló weboldalakon kevés design elemből alkotunk valami kiemelkedőt.

webdesign trend 2010 - minimalista design

Az új év a korábbi webdesign módszereket sok területen fogja megváltoztatni. A fenti ötletek alkalmazásával a régi weboldal könnyen alakítható át a 2010-es irányzatoknak megfelelően

Könyvjelzők & megosztás:

|

További szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer