Főoldal » Szakcikkek » Felhasználóbarát honlapkészítés szakcikkek

Felhasználóbarát honlapkészítés szakcikkek (47 cikk)« 1 2 3 4 »

Online meggyőzés

Online meggyőzés

Az online vásárlásra való ösztönzést értékesítők és pszichológusok által évek óta ismert technikákkal lehet elősegíteni.

Mit nevezünk használhatóságnak?

Mit nevezünk használhatóságnak?

Használhatóság alatt a felhasználó élményének minőségét értjük egy honlap "használata" során.
A használhatóság nagy általánosságban arra utal, hogy a felhasználók milyen hatékonysággal tudják megismerni és használni a honlapot céljaik elérésére, és mennyire vannak megelégedve a folyamattal.

Tervezzen webdesign-t 1024 x 768-as képernyőre

Tervezzen webdesign-t 1024 x 768-as képernyőre

A tervezők csaknem 200 pixellel többel gazdálkodhatnak – ez több mint 20%. Hogyan használhatja ki ezt a többletfelületet?

Hatékony képek

Hatékony képek

A legtöbb honlapon találkozunk képekkel – egyesek hatékonyabbak, mint mások. A képek a honlap fontos elemei. Számos üzenet kommunikálására alkalmasak, néha még a szavaknál is hatékonyabbak.

A hatásos cím megfogalmazásának titka

A hatásos cím megfogalmazásának titka

A gyengén megfogalmazott cím végzetes lehet az online marketing szempontjából. Aki az interneten bonyolítja üzletét, jobban teszi, ha elsajátítja az alábbi címtípusok megfogalmazását - vagy hagyja kimúlni vállalkozását

Változtassa meg a már meglátogatott linkek színét

Változtassa meg a már meglátogatott linkek színét

Az emberek összezavarodnak, és felesleges köröket futnak, amikor a weboldalon a már meglátogatott és új linkek azonos színnel szerepelnek. A navigációs zavar elkerülése érdekében válasszon két különböző színt a kétféle linkhez.

Átstrukturálódó internetezési szokások

Átstrukturálódó internetezési szokások

A hagyományos internetes tevékenységek - e-mailezés, böngészés, informálódás, online magazinok olvasása - mellett az internetezők mind nagyobb hányada használja az internet különböző, hasznos vagy éppen szórakoztató funkcióit.

Hogyan tartsuk weboldalunkat naprakészen?

Hogyan tartsuk weboldalunkat naprakészen?

Minden második-harmadik évben érdemes a weboldalt átdolgozni. Soha nem volt még fontosabb gondoskodni arról, hogy weboldalunk felépítése, szerkezete, tartalma és az alkalmazott technológia naprakész és optimalizált legyen, és megfeleljen a legújabban alkalmazott megoldásoknak. Egyrészt a böngészők, a design és a kódolási szabványok folyamatosan fejlődnek

Mikor nyissunk meg egy linket új ablakban? 2. rész

Mikor nyissunk meg egy linket új ablakban? 2. rész

Használhatóság szempontjából általában nem jó megoldás a linkeket új ablakban megnyitni. Van azonban néhány kivétel, amikor hasznos lehet a linkek új ablakban történő megnyitása feltéve, hogy előre figyelmeztetjük erre a felhasználókat.

Ne új ablakban nyissuk meg a linkeket! 1.rész

Ne új ablakban nyissuk meg a linkeket! 1.rész

Általában (helytelenül) akkor nyitunk meg egy linkeket új ablakban, ha az egy külső weboldalra irányul. Az indoklás jellemzően a következő:így a felhasználót tovább tarthatjuk a saját oldalunkon. Sajnos ez a valóságban többnyire nem működik. Azon túl, hogy mesterségesen meghosszabbítjuk azt az időt, amit a felhasználó a weboldalunkon kénytelen eltölteni

Az első 3 másodperc számít

Az első 3 másodperc számít

Mi játszódik le az első 3 másodpercben az emberek fejében, amikor találkoznak egy weboldallal vagy bármilyen más marketing anyaggal? Mi történik a 4-7 és a 7-10 másodperc között?Tulajdonképpen mi alapján döntik el az emberek, hogy továbbnézzenek-e egy weboldalt vagy sem? Mikor születik meg a döntés, hogy egy honlap tetszik-e a látogatónak? Bízik-e az ott található információban, vagy...

10 ok, amiért szükségünk van weboldalra

10 ok, amiért szükségünk van weboldalra

Bármilyen kis vállalkozásnak érdemes jelen lennie az interneten. Ha másért nem, az alábbi 10 okból biztosan:
Hazánkban is egyre több ember és vállalat rendelkezik internetes hozzáféréssel, és számuk napról napra tovább nő.  Ne hagyjuk hát kihasználatlanul ezt a páratlan eszközt, amellyel emberek ezreit érhetjük el közvetlenül. Az internetes jelenlét...

Mielőtt belefognánk egy új honlap tervezésébe...

Mielőtt belefognánk egy új honlap tervezésébe...

Ha úgy érezzük, hogy szeretnénk vállalkozásunk nevét online úton is megerősíteni, ideje elindítani honlapunkat. Mielőtt azonban belefognánk a tényelges megvalósításba, ajánlatos elkerülnünk néhány tipikus hibát.          

Egy honlap tartalmi követelményei

Egy honlap tartalmi követelményei

Ha a látogató a weboldalunkra jön, akkor információt szeretne, méghozzá azonnal. Ha nem találja amit keres, hamar megunja, és tovább ál, vagy ami még rosszabb, a konkurenciát keresi fel. Fontos, hogy figyeljünk a látogatók tapasztalataira, ha a vállalkozásunk honlapjáról van szó. Ez azt jelenti, hogy meg kell találnunk az egyensúlyt a saját promóciónk, és a vásárló információs igénye közt.

A megfelelő domain név keresése

A megfelelő domain név keresése

Miután megtalálta az önnek tetsző domain nevet, igyekezzen elindítani a regisztrációs folyamatot, minél hamarabb! Hogy miért ilyen sürgős? Sajnos manapság már nem is olyan egyértelmű dolog a domain név regisztrálása, mivel egyre többet és többet lefoglaltak már. Miközben olvassa ezeket a sorokat, már lehet, hogy valaki a regisztrációs folyamat végére jutott pont azzal a névvel...


« 1 2 3 4 »

További szakcikkek


Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer